Review: De Juffrouw op het Rozenblad

De Juffrouw op het rozenbladDe Juffrouw op het rozenblad by Annet Mol
My rating: 4 of 5 stars

Soms moet je even uit je comfortzone stappen en iets totaal anders lezen. Dat heb ik met het boek van Annet Mol gedaan. Het onderwerp; een transcendente reis. Niet iets waar ik normaal even lekker voor ga zitten, maar wat heb ik genoten van dit boek!

Dat het boek een enigszins vermomde autobiografie is, dat heb je al vrij snel door. De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl, die lekker weg leest. Regelmatig is er even een dwaalspoortje, maar Annet Mol weet daarna weer goed tot de kern te komen van wat ze eigenlijk wilde vertellen.

Wat ik zelf erg fijn vind aan dit boek, is dat, ondanks het onderwerp het boek zelf helemaal niet zo zweverig is als je aanvankelijk zou vermoeden. Vaak is de schrijfster zelf ook sceptisch over bepaalde onderwerpen, ook al weet ze dat er meer is dan we kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen.

Na het lezen van dit boek heb ik een heel ander beeld gekregen bij veel paranormale zaken. Wat me vooral opviel was dat naarmate de tijd vordert Annet Mol steeds meer het besef krijgt dat veel zaken niet aangeleerd kunnen worden, of dat veel workshops niet doen wat ze beloven. Verlichting, openbaring, het is niet zomaar een product wat verkocht kan worden. Je moet het voor het grote deel gewoon allemaal zelf doen, op je eigen manier.

Ook al ben ik zelf meer een mens van de wetenschap, ook ik kan niet ontkennen dat er meer is in dit leven dan wij kunnen waarnemen, of bevatten. Of ik ooit boven mijzelf uit zal rijzen en op een mooie frambozenplaneet mag gaan wonen als niet-stoffelijk wezen weet ik niet, stiekem lijkt dat me maar saai. Maar Annet Mol heeft met dit boek wel mooi een aantal onderwerpen weten aan te snijden waar ik ook maar eens goed over na moet gaan denken.

Ik zou dit boek zeker aan iedereen willen aanraden die nieuwsgierig is naar het bovennatuurlijke en paranormale. Annet weet dit op zo’n leuke manier te vertellen, met twee benen op de grond. Ook zit er nog een bronvermelding in met een aantal titels die mijn interesse nu ook gewekt heeft. Wie weet ga ik ook nog eens het konijnenhol in om te zien hoe ver de waanzin gaat. 😉

View all my reviews